.

  • Košarica

    Nakupovalna košarica je prazna

    V košarici ni artiklov.

Splošni pogoji

1. Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine Urejena.net (v nadaljevanju ponudnik) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Dostopnost informacij
(povzetek zakonodaje)
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
·    1.identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
·    2.kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
·    3.bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s prodajnimi storitvami in garancijami),
·    4. dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
·    5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
·    6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davek in stroške prevoza,
·    7. način plačila in dostave,
·    8. časovno veljavnost ponudbe,
·    9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
·    10. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci. 

PRIPOROČAMO!

Pri plačilu po predračunu znaša strošek dostave samo 1,99 € - ob tem prihranite tudi znesek, ki ga pošta zaračuna za plačilo in znaša 1,05 €.

3. Cene

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

4. Dostava

Stroški pošiljanja se obračunajo po ceniku Pošte Slovenije - 3,80 EUR. V primeru, da je naročilo na delovni dan izvedeno do 13 ure, pošiljko odpošljemo naslednji delovni dan. Pošiljka v večini primerov že naslednji dan po odpošiljanju, čeprav je rok dostave, za katerega je zavezana Pošta Slovenije, je 3 dni. Naročila v znesku nad 50€ dostavimo brezplačno. Brezplačna dostava je prikazana v košarici.

PRIPOROČAMO: Pri plačilu po predračunu znaša strošek dostave samo 1,99 € - ob tem prihranite tudi znesek, ki ga pošta zaračuna za plačilo in znaša 1,05 €.

5. Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga 

43.č člen ZVPot (Uradni list RS št. 126/07) pravi:
Potrošnik ima čas 14 dni po prejemu pošiljke, da sporoči prodajalcu, da odstopa od pogodbe, pri čemer mu ni potrebno navajati razloga. Blago mora potrošnik vrniti v nadaljnjih 30-ih dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe na svoje stroške. Prav tako se šteje za odstop od pogodbe, če potrošnik vrne prejeto blago v roku za odstop od pogodbe (14 dni) brez posebnega sporočila o odstopu. Po preteku prvega oz. drugege roka vračilo oz. zamenjava ni več možna.

Če vračate izdelek je tega potrebno vrniti s priporočeno pošiljko, v enakovredni embalaži, kot ste jo prejeli. Obvezno priložite račun, saj brez njega ni osnove za vračilo kupnine in pripišite TRR na katerega vam vrnemo kupnino. V kolikor izdelek ne bo vrnjen v enakovredni embalaži, ki preprečuje poškodbe izdelka in bomo izdelek prejeli poškodovan zamenjave oz. reklamacije ne bomo upoštevali, izdelek pa vrnili naročniku na njegove stroške.

Po prejemu nepoškodovanega vrnjenega izdelka vam bomo v roku osmih delovnih dni vrnili kupnino za izdelek. Stroški poštnine se ne vračajo, razen v primeru upravičene reklamacije (poškodba izdelka,...)

V primeru mehanskih poškodb, ki niso nastale kot posledica neprimernega ravnanja s strani kupca, se reklamacije upoštevajo. Vse ostale potencialne nepravilnosti oz. reklamacije skrbno rešujemo skupaj v sodelovanju s kupcem, na za njega najboljši možni način in rešitev.

Pomembno! 
-    Ko vračate artikel v reklamacijo ali garancijo prodajalcu: Urejena.net, Ob polju 2, 2212 Šentilj v Slovenskih Goricah morate priložiti račun, originalno embalažo izdelka vključno z deklaracijskimi kartončki, ki so pripeti na izdelku
-    Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke ter da blago ustrezno pripravite za transport  (pri tem lahko uporabite originalno embalažo oz. drugo ustrezno varno embalažo).
-    Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen, če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

Za naročila nad 50 EUR je poštnina brezplačna. V kolikor vrnete izdelek in je končni znesek vašega naročila po vračilu izdelka nižji od 50 EUR, vam bomo pri vračila kupnine obračunali stroške pošiljanja. Če ste plačali po povzetju 3,80 EUR, če ste plačali po predračunu pa 1,99 EUR.

V kolikor se vrne celotno naročilo se obračuna dejanski znesek poštnine ob pošiljanju, če je ta višji od obračunanega.

Pisne reklamacije in pritožbe lahko naslavljate na naš elektronski naslov info@urejena.net 

6. Kupoprodajna pogodba

Uporabniku, ki kupi izdelek iz spletne trgovine, izdamo račun v pisni obliki. Kupoprodajna pogodba v obliki nakupnega naročila je v elektronski obliki shranjena na našem strežniku. Kupoprodajna pogodba je sklenjena izključno v slovenskem jeziku.

Kupoprodajna pogodba med nami in uporabnikom (kupcem) je sklenjena v trenutku, ko mi potrdimo naročilo. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji nakupa fiksirani in veljajo tako za nas kot za uporabnika (kupca).

V kolikor je naročeno blago zavrnjeno ali pa ni bilo dvignjeno se upošteva točka 12. splošnih pogojev. Če blago ni bilo naročeno s strani osebe, ki je navedena na podatkih bomo to smatrali, kot zlorabo osebnih podatkov in bomo predali zadevo organom pregona. Ob tem se bodo predali vsi podatki vključno z IP številko računalnika s katerega je bilo naročilo opravljeno. 

7. Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. To storite tako, da paket prinesete na najbližjo pošto v enakem stanju, kot ste ga prejeli (ne da bi karkoli dodali ali odstranili) ter izpolnite reklamacijski zapisnik. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.
V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku, za kolikor se je, v času uporabe in zaradi uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost.

8. Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
·    jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
·    pošiljatelj bo jasno razviden,
·    različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji  udeležbe v njih,
·    jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
·    željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

10. Garancija

Ponudnik je v skladu z zakonom dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja z in računom prodajalca.
Ponudnik je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom.
Vračilo blaga v garancijo se opravi v skladu s pogoji, ki jih proizvajalec navede na garancijskem listu, kupec z vračilom nima stroškov.

11. Varovanje osebnih podatkov

 

12. Neprevzeti in zavrnjeni paketi

Kupec je po Obligacijskem zakoniku naročen paket dolžan prevzeti in plačati odkupnino.

V kolikor kupec naročenih artiklov, ki so poslani s plačilom po povzetju ne prevzame v nobenem primeru, in so po preteku čakalnega roka na pošti (14 dni) vrnjeni na naslov podjetja, se le-to NE šteje kot odstop od pogodbe, saj je slednja še vedno veljavno sklenjena in gre za enostranski nenapovedan odstop kupca od pogodbe. Kupec je v primeru neprevzema tako odgovoren za plačilo stroškov pošiljanja in pošiljanja/vračanja artiklov podjetju, za kar mu bo ponudnik izstavil račun, ki ga je kupec dolžan poravnati, saj pogodbe - naročila ni prekinil. V primeru neplačila računa, se zadeva ureja s terjatvijo. Terjatve ureja zunanje podjetje. Enaki pogoji veljajo za pošiljke, ki so s strani prejemnika neupravičeno zavrnjene.

Stroški neprevzema znašajo 8 - 12 € (odvisno od teže in velikosti pošiljke. (2x poštnina - pošiljanje in vračanje pošiljke, stroški pakiranja, stroški embalaže, administrativni stroški).

13. Pritožbe in spori